12 voordelen van een wollen vloerkleed. - Housewolf

12 voordelen van een wollen vloerkleed.

Ben je op zoek naar het perfecte vloerkleed? Dan kijk je vast als eerste naar de looks van het kleed, logisch! Maar heb je ook al eens nagedacht over de materiaal soort? In onze winkel verkopen wij bijvoorbeeld alleen wollen vloerkleden. Waarom? Wol heeft namelijk ontzettend veel goed eigenschappen..

 1. Wol is water- en vuilafstotend doordat het van nature vettig is. Hierdoor is het makkelijk te onderhouden. Ideaal als je kinderen, huisdieren of een clumsy huisgenoot hebt.
 2. Zit er toch een vlek in je wollen vloerkleed? Na verloop van tijd gaat deze door de wrijving van de garen er stukje bij beetje uit. Geen enkele andere stof kan dit. 
 3. Wol is geluiddempend en werkt dus goed voor de akoestiek. 
 4. Wol is isolerend. Een wollen vloerkleed houdt zowel kou als warmte vast, ideaal dus in de zomer én winter. En in combinatie met vloerverwarming.
 5. Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels. Daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.
 6. Wol is antibacterieel, wat betekent dat bacteriën zich niet aan de wol hechten. Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.
 7. Wol is hypoallergeen en voorkomt huismijt omdat wol voor optimale ventilatie zorgt. Ideaal dus voor mensen met een allergie.
 8. Wol is van nature moeilijk ontvlambaar. Het verbrandingspunt ligt rond de 600˚C en is daarmee brandvertragend. Een goede eigenschap dus als je je vloerkleed in de buurt van een open haard wilt leggen.
 9. Wol is van nature zeer sterk en elastisch, waardoor vloerkleden altijd hun vorm behouden en heel lang meegaan.
 10. Wol is van nature antistatisch. Je hoeft dus niet te bang te zijn een schok te krijgen van een wollen vloerkleed.
 11. Wol ook een heilzame werking voor het lichaam. De kracht van wol wordt al eeuwen geroemd. “Wie vroeger last had van reuma, spierpijn of gewrichtspijn legde zich te ruste tussen de schapenvachten”. De heilzame kracht van de lanoline gecombineerd met de weldadige warmte van wol deden hun werk en gaven verlichting. Zuivere scheerwol is onlosmakelijk verbonden met gezondheid.
 12. Een vloerkleed van wol is duurzaam! Geen milieu-onvriendelijke productie, maar puur natuur! Doordat wol zo’n bijzonder sterk materiaal is zorgt het ervoor dat je jarenlang kunt genieten van jouw tapijt. Daarnaast is wol eenvoudig te recyclen waardoor het, in tegenstelling tot synthetische materialen, ook veel duurzamer is.
Terug naar blog

Reactie plaatsen